Nieuwe geruchten ronde smartwatch Samsung

LG en Motorola brachten met respectievelijk de Moto 360 en G Watch R al de allereerste smartwatch modellen op de markt die een rond scherm bevatten, maar binnenkort zouden de beide bedrijven wel eens concurrentie kunnen krijgen van Samsung.

smartwatch

Mobile World Congress

Volgens de Samsung fansite SamMobile werkt het Koreaanse bedrijf momenteel aan een ronde smartwatch en zal dit product tijdens het Mobile World Congress in maart aangekondigd worden.

De Galaxy Gear van Samsung was de allereerste smartwatch van een serieuze fabrikant, maar sindsdien heeft het bedrijf voor ontwerpen gekozen die er in vergelijking met de concurrentie een stuk futuristischer uitzien, zoals bijvoorbeeld de Gear S, die niet had misstaan om de pols van Mr. Spock. Het bedrijf wil daar in 2015 verandering in aan gaan brengen met een ronde smartwatch (SM-R720) die intern de codenaam ‘Orbis’ heeft meegekregen. Net als bij de andere Gear producten draait ook de Orbis niet op Android Wear maar op de Tizen software.

De Orbis moet een stuk meer stijlvoller worden dan de huidige Gear producten van Samsung en krijgt een roterende ring aan de bovenkant, waarmee het navigeren door de menu’s een stuk makkelijker moet verlopen omdat je niet langer steeds met je vingers op een klein scherm hoeft te zitten. Daarnaast

heeft de smartwatch ook een kroon aan de zijkant die zal werken als hardware knop. Gebruikers kunnen de kroon gebruiken om keuzes te bevestigen, S Voice te starten of om het scherm in of uit te zetten.

Introductie Samsung Orbis

De Samsung Orbis wordt waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona verwacht. Wanneer de smartwatch in de winkels komt te liggen is net als de adviesprijs nog onduidelijk en dit zal hoogstwaarschijnlijk samen met de introductie tijdens het MWC bekend gemaakt worden in Barcelona aankomende lente.