Review Samsung Galaxy Gear

De Samsung Galaxy Gear was de eerste smartwatch die je aan kon treffen op de markt. Nu, een halfjaar later bijna, zijn ze bezig met het maken van het tweede model, de Samsung Gear 2. Dit is uiteraard een verbeterde versie van de Samsung Galaxy Gear, maar dat neemt nog niet weg, dat deze smartwatch zeer welkom door consumenten ontvangen is en vandaag de dag nog goed functioneert. De Samsung Galaxy gear is een mooie smartwatch voor een leuke prijs. Wij hebben deze smartwatch een paar dagen in ons bezit gehad en zijn er ook zeer tevreden over. Het enige nadeel is uiteraard dat we ook al bekend zijn met de opvolger, waardoor we toch al enigszins verwend zijn.

De Samsung Galaxy Gear

De Samsung Galaxy Gear had een opvallend uiterlijk, door de schroeven die je op de behuizing zat. Wij vonden dit zeker wel wat uitstralen, maar kunnen ons voorstellen dat veel mensen dit liever weggewerkt zien. Een ander minpuntje van de Samsung Galaxy Gear is dat deze een tikkeltje dikker is dan zijn opvolger, waardoor je een flinke smartwatch aan je pols hebt hangen.

Ook vielen wij over het feit dat de camera is verwerkt in het bandje. Hierdoor was het bandje van deze smartwatch vrij stug en kon je het ook niet vervangen met andere bandjes, zoals bij de opvolgende modellen wel.

Verder heeft Samsung ervoor gekozen om het besturingssysteem Android te vervangen met Tizen. Het nieuwe systeem maakt het namelijk mogelijk voor andere ontwikkelaars om apps te maken voor op de smartwatch. Doordat het maken van apps voor de Android een flink stuk lastiger is er dus gekozen voor dit nieuwe systeem. Tijdens onze test hebben we hier niets van gemerkt en werkt de software nog altijd even goed.

De basis van de Samsung Galaxy is zeer goed, het meeste dat we op deze smartwatch hebben gevonden is ook terug te vinden bij zijn opvolgers. De ontwikkelaars zijn dus zeer dicht gebleven bij het oorspronkelijke product. Hier hebben wij dan ook geen opmerkingen over, omdat het systeem naar onze mening goed werkt.

Door zo snel naar het oude model een nieuwe versie van de smartwatch uit te brengen, wekt Samsung wel het idee op dat ze dit al eerder uitgedacht hebben. Door het uitbrengen van de Samsung Galaxy Gear konden ze uiteraard de concurrentie voor zijn en dat is al een groot voordeel in de concurrentie strijd. Wij hebben ook wel gemerkt dat de opvolger een echte verbetering is van deze versie. Er is namelijk niet echt veel toegevoegd. Er is in de nieuwe versie wel een hoop verbeterd.

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat we positief zijn over de Galaxy Gear. Er zijn kleine veranderingen/verbeteringen aan deze smartwatch doorgevoerd, waardoor het voor consumenten fijner is om de nieuwe versie te gebruiken. Ten eerste zijn er wat veranderingen aan het uiterlijk, het besturingssysteem is aangepast en er zijn enkele apps toegevoegd. Er zijn dus niet zulke hele schokkende veranderingen als het gaat om de Samsung Galaxy Gear. De basis is goed van deze smartwatch.
Electronica algemeen