Review Samsung Gear 2 Neo

Review Samsung Gear 2 Neo

De samsung Gear 2  en de Samsung Gear Neo zijn de nieuwste smartwatches die Samsung heeft uitgebracht, het verschil tussen de Samsung Gear 2 en de Samsung Gear 2 Neo is dat de Neo een stuk goedkoper is. Het prijs verschil zit hem in de details, in dit artikel gaan we daar niet verder op in, omdat het geen toegevoegde waarde heeft en de smartwatches in de basis toch wel overeenkomen met elkaar.

De Samsung Gear 2 / Neo komt slecht een halfjaar na het eerst model, de Samsung Galaxy gear, op de markt. Ondanks dat de tijd dat deze twee modellen op de markt zijn gekomen niet zoveel scheelt, scheelt het toch wel wat betreft het uiterlijk en de software die op de watches zitten.

De Samsung Gear 2 / Neo

Het uiterlijk van deze smartwatch is in positieve zin flink verbeterd. De schroefjes die te zien waren bij de Galaxy en waar veel mensen het over hadden zijn nu verdwenen. De camera die bij de Samsung Gear Galaxy in het bandje verwerkt was zit nu op het scherm van de Samsung Gear 2 / Neo. Hierdoor kun je mooiere foto’s maken en zit de smartwatch een heel stuk comfortabeler. De bandjes van de smartwatch kun je nu ook verwisselen, waardoor je de smartwatch helemaal naar je zin kunt maken. Dit was eerder niet mogelijk, omdat de camera in het bandje zat verwerkt. De veranderingen in het uiterlijk zijn dan ook welkome verbeteringen.

Het uiterlijk van deze smartwatch is niet de enige verandering, de software is namelijk ook veranderd. Eerder werd er op de smartwatch Samsung Galaxy Gear gewerkt met het besturingssysteem Android, dit is nu veranderd in Tizen. Tizen maakt het mogelijk voor ontwikkelaars van apps, om apps te maken voor de smartwatch. In de toekomst brengt dit zeer leuke mogelijkheden met zich mee. Qua besturing zul je als gebruiker helemaal niets merken van het veranderde besturingssysteem, wij hebben het dan ook niet gemerkt tijdens onze testen. Een ander positief punt van Tizen is dat de accu een heel stuk langer mee gaat, dagelijks opladen bij normaal gebruik, behoort dus tot het verleden.

Verder heeft de Samsung Gear 2 / Neo als leuke toevoeging de mogelijkheid om je hartslag tijdens de training te meten. De hartslagmeter zit namelijk op de achterkant van het horloge. Ook kun je met het horloge gaan hardlopen, deze houdt dan precies bij welke afstandje je hebt gelopen en hoelang je erover hebt gedaan. Na verwachting zullen deze mogelijkheden in de toekomst alleen maar verder uitgebreid worden.

Een andere leuke toevoeging is de mogelijkheid om muziek te luisteren van je mobiel op je smartwatch. Ook dit heeft de Samsung Gear 2 / Neo te bieden. Maar het wordt nog gekker, met deze smartwatch is het namelijk mogelijk om een tv te bestuderen.

Kortom, De Samsung Gear 2 / Neo is een verbetering in vergelijking met de Samsung Gear Galaxy. Verder heeft de smartwatch vele leuke toegevoegde mogelijkheden, zoals het meten van je hartslag en bij laten houden welke afstand je loopt. Ook kun je er tv mee kijken of muziek mee luisteren die op je mobiel staat. De Samsung Gear 2 / Neo belooft dus een groot succes te worden naar onze mening.
Electronica algemeen