Review Samsung Gear Fit

De Samsung Gear fit is een smartwatch die zich volledig richt op mensen die graag sporten of fitnissen. Het heeft dan ook vele leuke programma’s, die zeker een toevoeging hebben bij het sporten, buiten de standaard apps. Met behulp van deze smartwatch zou het sporten nog leuker worden dan het al was. Wij hebben het geprobeerd en onze bevindingen kun je in de tekst hieronder vinden.

De Samsung Gear Fit

Een leuke mogelijkheid die deze smartwatch te bieden heeft is namelijk de stappenteller. De Samsung Gear Fit houdt precies bij hoeveel stappen je hebt gezet, zodat je een idee krijgt hoeveel stappen je per dag zet. Maar dat is nog niet alles, de smartwatch heeft namelijk ook de mogelijkheid om de afstand te meten die je hebt gerend en hoelang je erover hebt gedaan. Het is zelfs mogelijk om door dit apparaat de calorieën uit te laten rekenen die je tijdens het hardlopen hebt verbrand. Voor hardlopers is de smartwatch Samsung Gear Fit dus zeker een uitkomst. De gegevens worden opgeslagen en kun je ten allen tijden weer inzien. Hierdoor kun je voor jezelf ook de geboekte vooruitgang goed bijhouden. Als je op den duur de vooruitgang ziet, raak je zelf steeds meer gemotiveerd om vaker even te gaan lopen.

Dit zijn stuk voor stuk leuke toevoegingen, het is alleen jammer dat niet alles even goed werkt. Je moet de watch vrij strak om je pols doen, waardoor het bijna pijn gaat doen. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk tijdens het sporten en is eerder oncomfortabel. En vaak moet je ook overdreven grof bewegen, voordat de watch je bewegingen registreerd.

Een andere toevoeging van de smartwatch is de mogelijkheid om je hartslag op te meten, ook hierbij heb je hetzelfde euvel, namelijk dat de horloge heel strak om moet. Er is een app op de Samsung Gear beschikbaar die het mogelijk maakt om de hartslag 1 keer op te meten. Dit is dan slechts een moment opname. Maar wil je graag een idee krijgen hoe hard je hart klopt tijdens het sporten? Dan kun je ook de app gebruiken die je hartslag meet voor langere tijd.  Zo kun je bijvoorbeeld goed in de gaten houden tijdens het hardlopen hoe het met je hart is gesteld. Je bent dan op tijd gewaarschuwd als het verkeerd dreigt te gaan.

Dit is een erg leuke app, hij moet alleen nog wat verbeterd worden. Wij hebben er de volste vertrouwen in dat dat ook in de toekomst wel zal gaan gebeuren.

Onze bevindingen met deze smartwatch zijn redelijk positief, maar er moet nog wel een hoop verbeterd worden. Het toepassen van de apps gaat nog niet helemaal naar behoren en bezorgd dan ook tijdens het sporten veel ergernissen. Je moet de watch te strak om doen, om alle bewegingen te kunnen registreren.

Kortom, de Samsung Gear Fit heeft zeker potentie, maar moet nog wel verbeterd worden.
Electronica algemeen