Review Samsung Gear live

Zoek je een smartwatch waarmee je op de hoogte blijft van het nieuws, het weer, de nieuwste apps enzovoorts. Kijk dan niet verder, want dan hebben we hier de smartwatch die perfect is voor jou, namelijk de Samsung Gear live.

Samsung is de laatst tijd druk bezig met het uitbrengen van verschillende smartwatches. Het lijkt erop dat Samsung flink aan het experimenteren is met verschillende besturingssystemen om te achterhalen welke het beste werkt. Samsung heeft nog geen keus gemaakt wat betreft het besturingssysteem dat ze willen gaan gebruiken. Dit is vermoedelijk geheel afhankelijk van de concurrenten. Samsung is namelijk een flinke concurrentie strijd aangegaan met de andere aanbieders.

De Samsung Gear Live

Deze smartwatch lijkt erg op andere smartwatches die Samsung heeft uitgebracht, deze watch onderscheid zich alleen door het besturingssysteem. De Samsung Gear live draait namelijk niet op Tizen, zoals de andere nieuwste smartwatches, maar op de Android Wear besturingssysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je verschillende informatie op een makkelijke manier via het internet kunt vergaren. Hierdoor ben je a la minuut op de hoogte van de nieuwste nieuwtjes, feiten en weetjes. Ook kun je het weer prima in de gaten houden. Niets hoeft meer aan jou voorbij te gaan.

Om het zoeken nog gemakkelijker te maken is er bij deze smartwatch een zoekmachine toegevoegd die op spraakherkenning reageert. Op de Samsung Gear Live in Nederland, wordt de zoekmachine ook in het Nederlands aangeboden.

Deze smartwatch heeft dezelfde functies en mogelijkheden die de voorgaande modellen ook hadden, eigenlijk is er niets aan toegevoegd. Het is dus ook mogelijk met deze smartwatch om op je bloeddruk op te meten, muziek te luisteren die op je telefoon staat enzovoorts.

Verder kun je de smartwatch helemaal naar je zin aankleden door met verschillende bandjes te experimenteren. Je kunt de Samsung Gear Live helemaal naar je zin aankleden, waardoor het een echte smartwatch wordt die bij jou hoort.

Onze ervaring met deze smartwatch is vrij positief. Hij is makkelijk in het gebruik en heeft alle gemakken die de andere modellen ook hebben. Als je eenmaal gewend bent aan het de inrichting van de smartwatch van Samsung vormt geen één model echt meer een probleem.

Het grote voordeel van de Samsung Gear Live is dat je makkelijker op de hoogte bent van het nieuws, weer enzovoorts. Je kunt er namelijk makkelijker mee op het internet. Het enige jammeren is dat de spraak zoekmachine in het Nederlands nog niet optimaal werkt. De software hiervoor moet in de toekomst wel flink verbeterd worden. Je kunt er nu eigenlijk niets mee doen.

Kortom, wil je een mooie smartwatch in je bezit hebben waarmee je allerlei informatie via het internet kunt verzamelen? Dan moet je zeker de Samsung Gear Live in je bezit krijgen, hier zit namelijk het besturingssysteem van Google op. Alle informatie die je krijgt, krijg je ook min of meer van Google aangeleverd. Het besturingssysteem dat op de Samsung Gear Live is te vinden, is uitermate geschikt voor het zoeken op internet.
Electronica algemeen