Rond scherm voor Samsung smartwatches

Tot nu toe hebben alle smartwatches van Samsung vierkant of rechthoekige scherm, maar daar lijkt voor het eerst sinds de introductie verandering in te komen.

Volgens anonieme bronnen zou Samsung in het diepste geheim al bezig zijn met een rond scherm voor de volgende serie horloges van Samsung. Eerder dacht de fabrikant dat vierkante schermen het helemaal zouden worden, maar door de successen van de Moto 360 en de smartwatch G Watch R van LG lijkt Samsung te beseffen dat er meer mogelijkheden liggen bij een rond scherm voor de smartwatches. Het voordeel hiervan is dat de smartwatches meer lijken op de analoge horloges die we nu al kennen, daarnaast zou de ronde variant ook beter op de arm aansluiten dan een horloge met vierkanten. Als aanjager van de wearable markt kan Samsung niet achterblijven met deze ontwikkeling.

Reden voor deze speculaties zijn het aankomende congres dat er in het voorjaar aankomt. Het Mobile World Congress wordt dit jaar van 2 tot en met 5 maart gehouden in Barcelona en de geschiedenis leert dat bedrijven als Samsung, LG en HTC een gewoonte hebben om op dit soort evenementen nieuwe producten te introduceren vanwege de extra publiciteit.

Voor Samsung moet het echter geen probleem zijn om een ronde variant van de smartwatch te ontwikkelen, aangezien ze zelf bijna alles produceren zoals onder andere het scherm. Voor de software die op de smartwatch moet gaan draaien zal de fabrikant zich hoogstwaarschijnlijk richten tot Tizen haar eigen ontwikkelde besturingssysteem, wat succesvol op de andere Samsung smartwatches draait.

Voorlopig is het nog niet bekend wanneer de producten van Samsung op de markt gebracht zullen worden en wat ze uiteindelijk zullen presenteren, maar de geruchten omtrent een ronde smartwatch zijn dusdanig sterk dat het aannemelijk is dat deze op de markt zal verschijnen. Desondanks blijven het wel geruchten die soms met een korreltje zout genomen mogen worden, maar willen wij deze jullie niet onthouden.