Samsung Gear Apps

Samsung gear apps

Met de komst van de Samsung smartwatch duurde het niet lang voordat er ook apps ontwikkeld werden voor de horloges. Dit zijn kleine programma’s die ervoor zorgen dat jij het beste uit jouw wearable kan halen. Sinds de komst van de Samsung Gear 2 heeft Samsung haar eigen besturingssysteem voor de smartwatches gepresenteerd genaamd Tizen.

Wat kun je met Samsung Gear apps?

Door de verschillende functies en sensoren van de smartwatch kunnen ontwikkelaars van apps de meest geweldige apps maken. Zo kan je van jouw horloge een monitor maken om een slapende baby in de gaten te houden, is er een app om de foto’s die je maakt nog mooier te maken en kan je de smartwatch gebruiken om op basis van je huidige locatie evenement, sportwedstrijden en voorstellingen in jouw buurt te vinden.

Navigeren – Vind eenvoudig de weg met jouw Samsung smartwatch. Dit is natuurlijk hartstikke handig als je op een plaats bent waar je niet bekend bent met de omgeving. Daarnaast hoef je niet jouw telefoon uit je zak te halen, maar kan je makkelijk de horloge om je pols hiervoor gebruiken.

Activiteiten meten – Doordat je altijd de smartwatch om je pols hebt is het ook heel gemakkelijk om dagelijkse activiteiten te meten. Het voordeel hiervan is dat je een overzicht krijgt van alle bewegingen die je hebt gedaan, hoe jouw hartslag gedurende de dag was en je meet gelijk het aantal calorieën wat je verbruikt hebt.

Als afstandsbediening gebruiken – Dankzij de verschillende sensoren die in de smartwatch zitten kan je jouw horloge gebruiken als afstandsbediening, bijvoorbeeld tijdens presentaties waardoor je naar de volgende dia kan gaan door te tikken op het scherm of door met de hand naar links of rechts te bewegen.

Vertaler – Gebruik jouw horloge als een vertaler wanneer je de taal van iemand anders niet kent. Het maakt niet uit waar je bent, overal kan je gebruik maken van de functie om een tekst te vertalen. Dit kan twee kanten op zodat je tekst kan vertalen van bijv. Nederlands naar Engels en andersom.

Aanbevolen apps voor de Samsung Gear

Om het beste uit jouw horloge te halen hebben wij een lijst gemaakt met Samsung Gear apps die jou in het dagelijks leven enorm zullen helpen. Ze variëren van fitness apps tot volwaardige kaarten apps om je weg door de stad te vinden. Natuurlijk zijn er nog veel meer apps die je kunt gebruiken, dan diegene die hier uitgelicht worden.

Here – Als navigatie is Here van Nokia beter dan je misschien zou denken en is zeker in staat om de kaarten apps van Apple of Google te verslaan. Here biedt turn-by-turn aanwijzingen en offline map gebruik. Deze geweldige app kan natuurlijk niet ontbreken op je Samsung Gear.

Nike+ – Nike’s algemeen bekende fitness app is er nu ook voor Samsung Gear met ingebouwde muziek speler en natuurlijk de functie om tijdens het hardlopen jouw hartslag te meten.

Runkeeper – Één van de eerste fitness apps die speciaal voor Gear ontwikkeld is en biedt je een overzicht van jouw training en verbrande calorieën. Daarnaast kan je vrienden taggen waarmee je de training hebt gedaan en kun je ook nog aanmoedigingen krijgen via jouw horloge zonder dat je hiervoor oordopjes in hoeft te hebben.

SlideEasy – Dit is één van de winnaars in de Samsung Gear App Challenge. SlideEasy zorgt ervoor dat jij een presentatie kan controleren vanaf je pols en doormiddel van tikken of handbewegingen kan je door de dia’s heen gaan. Daarnaast zit er ook nog een timer in om te zien hoe lang je met een bepaalde dia bezig bent en de gehele presentatie.

CameraAce – Als je een Gear hebt met een camera dan helpt CameraAce om er het beste uit te halen. Door verschillende fotoprofielen zoals buiten, binnen, HDR en macro kan je altijd de mooiste foto krijgen. Nog een handige feature van deze app is een voorstelling van de foto’s met muziek daaronder.

Travel Translator – Dit is de hoogst gewaardeerde app van de Samsung Gear apparaten op het moment en het is niet moeilijk om te zien waarom. Met de app krijg je gelijk vertalingen voor 37 verschillende talen door alleen maar te praten tegen je pols. Van het begrijpen van verkeersborden tot het bestellen van eten in een onbekend land, het is altijd makkelijk om bij de hand te hebben.

BabySitting – Snel nog even kijken hoe het met je baby is? Met de app BabySitting op de Samsung Gear krijg je toegang tot de camera van je smartphone of tablet en kan je een live verbinding tot stand brengen om te zien of er niks aan de hand is.

Budgit – Soms kan het moeilijk zijn om je uitgaven in de gaten te houden als je onderweg bent, maar met Budgit heb je alles om je pols wat hiervoor nodig is. Je kan een budget opzetten en zorgen dat je hier niet overheen gaat, daarnaast kan je ook nog in een visueel overzicht zien waar geld aan uit hebt gegeven.

Zoals eerder gezegd in dit stuk, zijn er meer apps dan deze en is het ook aan te raden om deze apps te bekijken om te zien wat voor jou de beste apps zijn. Hierdoor vind je zelf de beste combinatie van apps voor jouw smartwatch waar je veel plezier van kan hebben!

Waarom apps gebruiken met je Samsung Gear?

Door het gebruik van apps zoals hierboven beschreven staat, zorgt dit voor een optimale beleving van jouw smartwatch. Zonder deze apps blijft het eigenlijk een digitaal horloge met een paar extra functies. Tevens maakt het een aantal zaken een stuk makkelijker, zoals het controleren van berichten als je onderweg bent en je kan in de auto altijd handsfree bellen als de smartwatch verbonden is met jouw Samsung smartphone. Zoals je leest zitten er alleen maar voordelen aan het gebruik van apps op jouw horloge en daarom zou je zeker moeten gaan kijken naar apps die extra functionaliteit aan je horloge toevoegen.