Samsung heeft een prachtige smartwatch op de markt gebracht, de Samsung Gear S R750. In dit artikel willen wij je er graag alles over vertellen. Als je van plan bent om deze smartwatch aan te schaffen dan kun je allereerst kiezen uit twee verschillende kleuren. Het horloge is namelijk verkrijgbaar in het wit en het zwart, je kunt zelf bepalen welke kleur het beste bij je past.

Het uiterlijk van de Gear S

De smartwatch van Samsung heeft een Super AMOLED display, een elegant gebogen scherm. Dit zorgt voor een goede pasvorm. De wijzerplaten kun je helemaal naar wens aanpassen, je kunt deze dus aanpassen aan je eigen stijl. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om bandjes te verwisselen, zo kun je verschillende bandjes aanschaffen en zelf bepalen welk bandje je gebruikt op welk moment.

samsung gear s

Het scherm

Zoals gezegd bestaat het display uit zogenaamd Super AMOLED. Dit kraakheldere scherm zorgt voor een gedetailleerde weergave van de beelden die verschijnen op het scherm. Daarnaast kun je ook genieten van een user interface die eenvoudig te bedienen is. Je hoeft dus niet maandenlang te wennen aan een ingewikkelde bediening. Iedereen kan het leren, binnen een paar uur weet je helemaal hoe alles werkt. Op het scherm krijg je direct toegang tot alle verschillende notificaties, je hoeft dus nooit meer een belangrijke afspraak of een leuk bericht te missen.

Communicatie op z’n best

Communiceren met de Samsung Gear S is een fluitje van een cent. Er zijn verschillende verbindingstypen die je kunt gebruiken, profiteer van 3G, Bluetooth en WIFI. Dankzij het besturingssysteem kun je eenvoudig berichten ontvangen en versturen. Er zijn zo’n 70 talen die worden ondersteund. Daarnaast kun je ook eenvoudig bellen naar een familielid of vriend. Zodra iemand jou belt zie je dit gelijk op het display, zo hoef je geen enkel gesprek te missen.

Contacten en agenda

Dankzij het geavanceerde besturingssysteem heb je de mogelijkheid om contacten toe te voegen. Je kunt niet alleen een naam toevoegen, maar ook een foto. Daarnaast kun je belangrijke afspraken toevoegen aan je agenda. Zo voorkom je dat je belangrijke afspraken vergeet. Moet je binnenkort naar de tandarts, heb je een date, of een belangrijke zakelijke afspraak, zet ze allemaal in je agenda!

Actueel weerbericht en muziekspeler

Ook kun je zien wat voor weer het momenteel is. Dankzij het actuele weerbericht zie je direct of het buiten regent en welke temperatuur het is. Wordt het tijd om een muziekje aan te zetten? Ook dat is geen enkel probleem met deze slimme horloge van Samsung, de ingebouwde muziekspeler kan dit prima voor je verzorgen namelijk.

gear s

Gebruik de Samsung Gear S tijdens het fitnessen

Ga je lekker hardlopen buiten, neem je Gear S dan gerust mee. Dankzij de ingebouwde GPS functionaliteit wordt er precies bijgehouden hoeveel meter je hebt afgelegd en in welke tijd. Zo kun je precies zien hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het sporten.

Wat zijn de verdere specificaties?

Een aantal mogelijkheden van de Samsung Gear S hebben we net al besproken. Maar welke specificaties kent deze prachtige smartwatch nog meer? Er wordt gebruik gemaakt van het besturingssysteem genaamd Tizen, een stabiel en betrouwbaar systeem dat de smartwatch perfect laat werken. Verder is de schermgrootte 2″ (50,9 mm), ruim voldoende groot om alles goed te kunnen lezen. Dan het simformaat, dat is Nano-SIM (4FF). 2G werkt op basis van GSM900, DCS1800 en 3G op basis van B1 (2 100), B8 (900). De WIFI specificaties zijn 802.11b/g/n 2,4 GHz. Bluetooth draait op versie 4.1.
Laten we eens kijken naar de processor van het horloge, ook die is natuurlijk niet onbelangrijk. De snelheid bedraagt 1 GHz en de processor is Dual-Core. Qua werkgeheugen kun je profiteren van 512 MB. Om allerlei zaken op te kunnen slaan heeft de smartwatch ook een interne opslagcapaciteit, deze bedraagt maar liefst 4GB.

Sensors

Er zijn ook diverse sensors ingebouwd. Ervaar de accelerometer, barometer, gyro sensor, geomagnetic sensor, HR sensor, light sensor en UV sensor.

Lengte en gewicht

Wat zijn de afmetingen van de Samsung Gear S? Om precies te zijn hebben we dit even voor je op een rij gezet. De afmetingen zijn 58,1 x 39,9 x 12,5 centimeter. De witte variant heeft een gewicht van 84 gram, de zwarte variant weegt 67 gram. Vrij licht en dus erg fijn als je de Gear S om de pols hebt zitten!