Samsung Gear Techniek / Specificaties

Samsung is wereldwijd een van de beste techniek ontwikkelaars. De smartphones van dit bedrijf behoren altijd tot de besten op de markt en ze produceren producten van kwaliteit. De specificaties van de producten, van smartphones tot gear’s, zijn erg goed en ze komen altijd goed uit tests.

Samsung Gear 2 Specifications
Samsung Gear fit Specifications

Wat maakt de Gear’s zo uniek?

Samsung is een van de eerste bedrijven die werkelijk smartwatches op de markt bracht. Hiermee hebben ze een grote voorsprong qua ervaring en hebben ze dus ook al goede verbeteringen aangebracht aan de nieuwere modellen. Ook al waren de eerste modellen, de Samsung Galaxy Gear, al een knap staaltje Samsung techniek. De ingebouwde camera was nog nergens anders op de markt te vinden. Enkele nadelen waren echter, dat de batterij van de horloges het niet zo lang uithield en de camera in het bandje zat, waardoor deze dus niet vervangbaar was. De specificaties van de nieuwere modellen zijn al een behoorlijk stuk omhoog gekrikt. De batterij van de de Samsung Gear 2 Neo gaat drie tot vijf dagen mee! Dit is mede te danken aan het nieuwe besturingssysteem van Samsung zelf, Tizen, wat de gear’s zo uniek maakt. De smartwatches draaiden aan het begin op Android, maar met de komst van de nieuwe serie, is Samsung overgegaan op een eigen ontwikkeld besturingssysteem. Ook de oude Gear’s kunnen geüpdatet worden naar Tizen. Een andere verbetering die in de nieuwe horloges te vinden is, is dat het bandje gewoon door de eigenaar vervangen kan worden. De camera is naar het horloge zelf verhuisd en het de techniek is uit het bandje verdwenen.

Voor ieder wat wils

De techniek van Samsung doet niemand tekort. De smartwatches zijn namelijk gewoon voor dagelijks gebruik ontwikkeld, maar er zijn ook speciale versies die voor sporten geschikt zij; de Gear Fit. Als laatste is er natuurlijk ook nog de middenweg, de Gear Live, die er als een normaal horloge uitziet, maar tegelijkertijd wel je hartslag kan meten!